Bloglovin´

Cherrymarja on nyt myös Bloglovinissa! Tervetuloa seuraamaan :)

 

nimetön

Bloglovin´ja Blogilista tarjoavat kätevän keinon seurata lempiblogejasi kerralla. Sen sijaan, että naputtelisit jokaisen lukemasi blogin osoitteen aina yksi kerrallaan osoiteriville ja rullailisit katsomaan, onko uusia postauksia tullut, voit luoda yhden Bloglovin´- tai Blogilista- tilin ja kerätä sinne lukemasi blogit. Kun sitten kirjaudut sisään tilillesi, palvelu automatik nostaa esiin blogien uudet päivitykset. Palvelut toimivat siis kuin kirjaston uutta luettavaa-hyllyt, johon joku nostaa puolestasi sinua kiinnostavia kirjoja :)

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Seuraa blogiani Blogilistan avulla

-Marianna

2 kommenttia artikkeliin ”Bloglovin´

 1. Moikka,

  itse olen menemässä vuoden vaihteessa BSSO-leikkaukseen, jossa alaleukaani siirretään n.7mm eteenpäin. Kuinka hyvin sulla asettui leuat yhteen leikkauksen jälkeen, kuinka monta milliä ylähampaasi ovat alahampaittesi edessä?

  Kiva kuulla, että leikkaus on mennyt noin hyvin. Pessimistinä itsekin olen jo valmistautunut siihen, että itsellä kaikki ei mene niin hyvin, alaviisaudenhampaita poistettaessa hermo oli jo paljastunut ja ilmeisesti se ei ole niin hyvä :D Mutta sittenpähän näen, ja mitä nyt jollain alaleuan tunnolla verrattuna 10mm ylipurentaan jota pitäisi loppuelämän kestää.. :)

  Tykkää

  • Moi Kirsikka!
   Minulla oli jossain vaiheessa hoitoa (keväällä) ylipurenta n. 11 mm, mutta hampaita kallistamalla sitä saatiin maltillisemmaksi. Nyt tehty siirto oli siis 5mm/5,5mm, ja tämä on ilmeisesti aika tyypillisen rajoissa eikä vielä kuitenkaan hurjan paljon. Mitä isompi siirto niin sitä isompi on hermon venyttymisen vaara, mutta minulla koko hermo ei ylipäätään kummaltakaan puolen paljastunut lainkaan ja säästyin pahoilta vaurioilta. Oikean suupielen kohdalla on kahden sormenpään kokoinen lähes turta alue, mutta kirurgini sanoi jälkitarkastuksessa että uskoo, ettei minulle jää mitään tunnonalenemaa.

   Kysymykseesi: leuat ovat asettuneet nyt leikkauksen jälkeen mielestäni hyvin. Tähän vaikuttaa eniten ennen leikkausta tehty oikominen, missä vaiheessa se on. Minä jouduin odottamaan leikkausta aika pitkään mutta nyt näen sen hyvänä asiana, koska purentaani ehdittiin muokata kojeilla sellaiseksi, että se istuu nyt hyvin leikkauksen jälkeen. Ylipurentani on nyt n. 2mm, mikä olisi aika ideaali, jos vain pysyy. Jonkin verran palautumista tapahtuu aina, sen estämiseksi on juuri nämä kumilenksut. Hieman säätöä minulla kuitenkin sen asettumisen suhteenkin vielä on, keskiviivani ovat n. millin eri kohdissa. Tämä johtuu siitä että jos laitan kv:t kohdakkain niin vain oikean puolen etuhampaat osuvat yhteen. Leukani sitten ikään kuin liukuu hieman vasemmalle, jolloin molemmat etuhammasparit osuvat yhteen.

   Mielestäni pessimistinen valmistautuminen on hyvä, sittenpä kaikki hyvä yllättää iloisesti! :D 10mm HYP:llä purentavian kyllä jo tuntee ja huomaa itse selvästi. Lisäksi poskihampaat kuluvat ja kiinnityskudosongelmien riski kasvaa. Tsemppiä odotukseen!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s