Häämatkakuumetta

Häävalmistelut ovat edenneet etanavauhtia, tai oikeastaan viimeisen kuukauden aikana ne eivät ole edenneet lainkaan. Bändi on nyt asia joka pitäisi ihan oikeasti hoitaa kuntoon mutta jotenkin en vain ole saanut aikaiseksi tehdä asian eteen yhtään mitään. Molemmat kaasot välillä kyselevät että mitenkäs se ja se asia, ja aina vastaan että ei mitenkään :D Nytkin mietinnässä on itse häiden kannalta aika epäolennainen asia eli häämatka. Toki itsessään matka on todella tärkeä! Mutta jos ajatellaan että ensin pitäisi olla häät ja sitten se matka, niin ehkä kannattaisi laittaa asiat myös tässä suhteessa aikajärjestykseen… On vain niin paljon kiinnostavampaa tutkailla eri matkavaihtoehtoja kuin pöytäliinojen värejä tai pohtia mitä salaatinkastiketta pöytään laitetaan…

Matkailu on minulle todella tärkeä asia ja intohimon kohde. Haluan nähdä maailmaa ja käydä elämäni aikana vielä monissa, monissa eri maissa ja tutustua eri kulttuureihin ja nähdä, millaista historiaa eri maailman kolkilla on. Aina kouluaikoina historia oli minulle hyvin epäkiinnostavaa ja pakkopullaa, mutta nyttemmin olen alkanut ymmärtää että historia tosiaan auttaa ymmärtämään nykyisyyttä ja on jopa kiinnostavaa ;) Kyllähän hyvä taustatarina tekee vaikka lepakkoluolasta paljon kiinnostavamman kuin pelkkä itsekseen pällistely.

Häämatka on minulle ja miehelleni itsestäänselvyys ja matkan tulee olla myös ikimuistoinen. Toki tämä onnistuisi vaikka Barcelonassa mutta olemme kuitenkin päättäneet jättää Euroopan ihan kokonaan pois laskuista. Olen tosi iloinen että ensi keväänä pääsemme reissuun, koska tänä vuonna emme lähde Viroa kauemmaksi. Minulle matkailu ja maailman näkeminen on niin tärkeää, että olen valmis esimerkiksi lykkäämään omakotitalon tai lasten hankintaa sen vuoksi. Tällaiset ovat minun prioriteettini. Maailma on olemassa kyllä vielä noiden asioiden jälkeenkin mutta juuri nyt kun elelemme kahdestaan eikä mitään valtavaa velkaa ole niskassa niin tuntuu olevan aivan loistava aika katsella ympärilleen pitkin poikin maapalloa.

Poimin tässä muutamia ideoita matkaa varten:

Vietnam

Ennen kuin häät olivat kalenterissa, niin meillä oli alustavissa suunnitelmissa lähteä entiseen Saigoniin ensi keväänä. Tämä ei ole vieläkään poissuljettua, Vietnam viehättäisi ilmaston, kulttuurin ja luonnon vuoksi. Jotenkin Aasia tuntuu luontevalta suunnalta, kun saimme pään auki viime kesän Malesian reissulla niin tuntuu, että haluaisi kolutta kaikki itämaat samaan syssyyn!

viet viet2 viet3 viet4

 

Brasilia

Jalkapallon tämän vuoden isäntämaa innostaisi latinalaisuudella ja luultavasti aivan uskomattomilla luonnonkohteilla sekä letkeällä (?) Etelä-Amerikan meiningillä. Etelä-Amerikka on manner jonne ei varmaan kovin montaa kertaa tulisi lähdettyä, joten tämä voisi olla se once in a lifetime-kokemus. Jos pitäisi valita joku kohde maasta, niin ehkä se olisi Rio de Janeiro, joka muuten tarkoittaa ”tammikuun jokea”. Riossa nähtävää piisaisi, pientä epäilystä aiheuttaa rikollisuus, joka kaupungissa kuulemma rehottaa. Mutta jos pysyisi poissa pimeiltä kujilta? Ajattelen aina siten, että kyllä sitä matkailijoita muitakin on liikkeellä ollut eikä kaikkia tapeta tai ryöstetä. Ja muistan vieläkin lukion uskonnonopettajan neuvon (hän oli käynyt suurinpiirtein joka maailman kaupungissa Viitasaarelta Hong Kongiin): jos tulet matkalla ryöstetyksi, anna kaikki tavarasi vapaaehtoisesti. Siis kaikki; kamera kaulasta, laukku olalta, sormukset sormesta. Henkikultasi ei ole minkään niistä arvoinen. Ja tottahan tuo on, siitä huolimatta hinkuisin Rioon :)

viet viet2 viet3 viet4

 

Pidämme molemmat mieheni kanssa enemmän kaupunki/aktiivilomasta kuin rannalla makoilusta, mikä tuli todistettua viime kesänä Malesiassa. Siitä huolimatta ainakin minä haluan, että biitsillekin ja erityisesti uimaan pääsee. Pidän uimisesta tosi paljon, niin järvessä kuin meressäkin, samoin uima-allas on tosi jees 8) Siispä kohteen tulee olla sopivan lämmin, että uimaan pääsee mutta ei tukalan kuuma. Ainakin nämä kaksi ensin esiteltyä kyllä tippuvat heti näiden ehtojen ulkopuolelle..:D

Kolmas ja tällä hetkellä vahvin ehdokas on

Japani

Japani, oi Japani! Kuinka olemmekaan molemmat haaveilleet sinne pääsystä! Japani olisi kaikkea mitä kuvitella saattaa, vielä enemmän ja siihen päälle paljon sellaista mitä ei osaisi edes kuvitella tai toivoa. Japanissa kiehtoisi eniten juuri runsaus, se että siellä on tosiaan kaikkea, uskomattomat shoppailumahdollisuudet ja täydellinen erilaisuus länsimaisuuteen verrattuna. Ja kyllähän ne kirsikkapuut olisi ihana nähdä kukassa :) Olemma alustavasti ajatelleet lähteä matkaan melko pian häiden jälkeen, eli ennen kesää. Kirsikankukkien aika taitaa tuolloin olla jo ohi, mutta aina sitä haaveilla voi…

viet viet2 viet3  viet5 viet6viet4

 

Mitäs mieltä olette matkakohteista? :) Katsotaan nyt, toteutuuko näistä mikään vai jääkö kohteeksi vaikka se Barcelona (joka sekin olisi varmasti mahtava!) mutta ainahan sitä haaveilla saa…:)

-Marianna

 

Mainokset

5 kommenttia artikkeliin ”Häämatkakuumetta

  • Reissuun tekis kyllä aina mieli! Ja varsinki silloin, kun on juuri käyny matkalla niin heti alkaa mielessään suunnitteleen seuraavaa.. :) Mä en oo muuten koskaan käynyt Tukholmassa! Pitäisköhän mennä sinne häämatkalla..:D

   Tykkää

 1. Kannatan Japania! Mäki haluisin sinne ja sinne tietääkseni saa suhteellisen hyvän hintaisia lentojakin verrattuna siihen miten kaukana se on. Kyllähän häämatkankin suunnittelu ja varaaminen on todella tärkeetä ajoissa jos aikoo lähtee matkalle pian häiden jälkeen!

  Tykkään muuten tästä blogialustasta tosi paljon, kuvat tulee tosiaankin arvoonsa! Ainut mistä en tykkää on se, kun luen näitä postauksia usein montaa peräjälkeen niin kommenttiboksiin pääsee postauksen yläreunasta eli joutuu scrollaan ylöspäin.

  Tykkää

  • Joo ne lennot oli yllättävän halpoja! Kun vertaan viime kesän Malesian reissuun niin oli monta sataa halvemmat, erityisesti jos nyt jo pystyis varaamaan.. Muuten Japani taas ei ole mikään erityisen halpa (laajojen tutkimusteni mukaan ;)
   Ja kiitos kommenteista! :) Katsotaan jospa keksin miten koodailisin nuo kommentit alanurkkaan, tykkään itse siitä myös enemmän. Ei vaan tässä omassa niin tullut esiin kun vastaan kommentteihin kirjautuneena. Riippuu varmaan tämän alustan mallin lähdekoodista, onnistuuko.

   Tykkää

 2. Paluuviite: Häämatka Vietnamiin (?) |

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s