Opiskelua kesähelteellä

Syyslukukausi vyöryy lähemmäs vääjäämättä. Jotenkin näiden helteiden ja muutenkin aivan ihanan kesän ollessa täysillä päällä, ei voisi nuo koulujutut vähempää kiinnostaa. Kuitenkin aina joskus rauhallisina hetkinä mieleeni hiipii muistutuksia…

voit palauttaa tämän harjoitustyön korjattuna kesän aikana”  

”sovitaanko takarajaksi 15. elokuuta?”

”työsi on hyväksytty mutta jos teet nämä lisätehtävät, saat nelosen kolmosen sijaan”

”tenttimisen ajanjaksoa on pidennetty elokuun loppuun saakka”.

Joo. Olen tehnyt ihan sikana näiden juttujen eteen tässä kesä-heinäkuussa. Eka kandiseminaari tulevalle syksylle on heti syyskuun ekalla viikolla. En oikein tiedä, pääsenkö edes sinne, kun olen kaksi viikkoa sitä ennen ollut leikkauksessa. Tai paikalle pääsen kyllä mutta näytänkö sikotautiselta tai pystynkö sanallisesti esittelemään työtä, on ihan eri juttu. Lisäksi edellinen päivitys Dropbox-kandityöhömme on kesäkuun alusta. Eli ei ole parinikaan ollut sen aktiivisempi, huoh. Ei ole niin paljoa paineita kun toinenkin on samoilla linjoilla ;)

Kaksi läheistäni eli molempien veljieni tyttöystävät pääsivät opiskelemaan, onnea S ja I! :) Heidän lisäkseen iso liuta muita tuttuja aloittaa korkeakouluopinnot joko ensimmäistä tai toista kertaa. Pidän itse opiskelusta tosi paljon, ja jollei asiaan olisi juuri tullut lakimuutoksia niin voisin aivan hyvin nähdä itseni ns. ikuisena opiskelijana. Olisi se hienoa, jos aina vaan voisi tehdä jotain kursseja ja jatkaa ja jatkaa vain elämän välitilassa olemista! :D Tällä hetkellä ykköstavoite olisi saada kandin tutkinto tehtyä, ja realistinen deadline siihen lienee ensi keväänä. Vaihdoin sivuaineen kasvatustieteestä hallintotieteeseen ja tämän tempun johdosta en voi valmistua vielä jouluna, koska aloitan hallinnon perusopinnot vasta syksyllä. Oman haasteensa touhuun tuo Helsinkiin muutto ja työskentely siellä, mutta luotan jo toivon että jaksan opiskella töiden ohessa ensi vuoden aikana edes sen n. 30 op, että hallinnon luennot tulevat verkkoon nähtäville ja että työnantajani katsoo suopeasti satunnaisia poissaoloja keskellä viikkoa.

Tällä nimenomaisella hetkelläkin teen kandin työtäni, voi että se etenee hyvin! Voin antaa tässä jälleen hyviä vinkkejä siihen, miten saa homman skulaamaan:

-Avaa tietokone heti aamusta, kun kerrankin olet yksin kotona. Aamu on siis kello 11, kun olet juuri herännyt.

-Ala pestä pyykkiä ja täyttää tiskikonetta, kun on niin sotkuista ettet pysty keskittymään.

-Tule koneelle, mutta selaa ensin lempiblogisi, Iltalehti, Instagram ja Kuvaton. Sitten pitikin vielä tsekata, mitä kuvia voisi tyhjätä kameran muistikortilta pois. Avaa Dropbox, jossa kandin työsi on tallessa.

-Tiskikone olikin nopea, ja siitä tulikin mieleen että pitää soittaa äidille onko hän noukkinut mustikoita. Tätä asiaa pitää ruotia puoli tuntia.

-Pyykitkin saa laittaa kuivamaan, vie ne ulos koska siellä ne kuivuvat nopeasti. Kävellessäsi postilaatikon ohi, tyhjäät sen ja muistat että eilinenkin lehti on lukematta.

-Tule sisään ja kaiva esiin artikkelit, joita kandia varten pitäisi lukea. Selaa Iltalehti ja Feissarimokat.

-Lue eilisestä Aamulehdestä mielipidepalsta. Perkaa välillä mustikoita.

-Tule koneelle, jotta voit vihdoin alkaa tekemään kandia. Kommentoi ensin muutamaan blogiin ja ala sitten tehdä postausta opiskelusta.

Näin olet taas käyttänyt yhden helteisen keskipäivän hyödyksi opintojasi ajatellen! Kohta pitääkin lähteä syömään, kun kello on pian kaksi. Ciao!

tyyny

-Marianna

2 kommenttia artikkeliin ”Opiskelua kesähelteellä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s